ستاره | سرویس آشپزی - شاید شما نیز نام خورش ونوشک را شنیده باشید. خورش ونوشک نیز مانند خورش خلال ریشهای کرمانشاهی داشته و از غذاهای مناسب برای ناهار است. در این مطلب طرز تهیه این خورش بسیار خوشمزه آموزش داده خواهد شد.
پسته کوهی درختی خودرو است که ارتفاع آن به ۳-۲ متر میرسد. زیستگاه اصلی این درخت در استان لرستان است ولی در دیگر نقاط کشور مانند ایلام و کرمانشاه نیز به طور پراکنده یافت میشود. از میوه این درخت نوعی ترشی خوشمزه درست میکنند و خشک شده آن نیز دارای مغزی با طعم پسته است که در زبان کردی به آن ونوشک میگویند. این گیاه در خراسان با نام "بنه"، در لری و لکی "قولنگ یا کولنگ" و در دزفول "بنک" خوانده میشود.
از درخت ونوشک، صمغی به رنگ سبز خیلی روشن، غلیظ و چسبنده حاصل میشود که استفادههای دارویی زیادی دارد و از آن به عنوان یک ملین قوی در درمان بیماریهای گوارشی استفاده میشود. از این صمغ در تهیه آدامس، عطرها و خوشبوکننده ها، حشره کش ها، نرم کنندهها و ضدعفونی کنندهها استفاده میشود. میوهی درخت ونوشک نیز برای تقویت بدن، تسکین درد کمر، تقویت استخوانها و جلوگیری از پوکی استخوان مفید است و از آن در تهیهی خورش ونوشک استفاده میشود.
طرز تهیه خورش ونوشک
این خورش را طبق دستور اصلی با گوشت قرمز تکهای یا چرخ کرده درست میکنند، ولی با گوشتهای سفیدی همچون مرغ و بوقلمون نیز قابل تهیه است. افرادی که از رژیمهای خاصی پیروی میکنند و نمیتوانند از گوشت استفاده کنند، میتوانند این غذا را بدون گوشت نیز درست کنند.
مواد لازم | |
گوشت خورشتی | 400 گرم |
ونوشک پاک شده | 200 گرم |
پیاز بزرگ | 1 عدد |
گوجه فرنگی بزرگ | 2 عدد |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | 1-2 قاشق غذاخوری |
آبلیمو یا آبغوره | 2 قاشق غذاخوری |
روغن | به میزان لازم |
زردچوبه، نمک و فلفل | به میزان لازم |
دستور تهیه:
ذکر چند نکته در تهیه خورش ونوشک
خورش ونوشک را میتوانید با ونوشک پاک شده یا خوشهای درست کنید. شما میتوانید دانههای ونوشک را از خوشه جدا کنید یا آن را به صورت خوشههای کوچکتر درآورده و در خورش استفاده کنید.
افرادی که نمیتوانند از گوشت قرمز استفاده کنند میتوانند در تهیه خورش ونوشک به جای گوشت قرمز، گوشت مرغ یا بوقلمون به کار برند. در اینصورت به دلیل زودپز بودن گوشت مرغ، خورش در مدت زمان کوتاه تری آماده میشود، ولی مراحل طبخ، همان مراحل ذکر شده در فوق است.
طبخ خورش ونوشک با گوشت تکهای باعث مجلسیتر شدن غذا میشود، ولی در صورتی که زمان کافی برای آشپزی نداشته باشید میتوانید از گوشت چرخ کرده نیز در تهیه این غذا استفاده کنید.
آیا شما تاکنون خورش ونوشک را طبخ کرده اید؟ دیدگاهها و تجربیات خود را در قسمت "ارسال نظر" با مخاطبان ستاره درمیان بگذارید.