طرز تهیه فسنجون با مرغ بریان خوشمزه و مجلسی
پارسینه: فسنجون یکی از خورشت‌های محبوب ما ایرانی‌ها است که با مرغ یا گوشت قلقلی یا به صورت گیاهی تهیه می‌شود.

مواد لازم برای تهیه فسنجون با مرغ بریان



مرغ درسته ۱ عدد
گردو ۲ پیمانه
پیاز بزرگ ۱ عدد
رب انار ۱ ق غذا خوری
سیر ۵ حبه
شکر ۱/۳ پیمانه
آب لیموترش ۱ ق غذا خوری
زعفران دم کرده با آب ۱/۴ پیمانه
زردچوبه ۱ ق مربا خوری
نمک، فلفل سیاه به مقدار لازم


طرز تهیه فسنجون با مرغ بریان



مرحله اول: آماده سازی مرغ
ابتدا مرغ کامل را که بهتر است از سایز متوسط و یا ریز استفاده کنید تا هم لذیذ‌تر باشد هم زمان پخت کمتر شود شسته و با دستمال خشک کنید حالا روی مرغ کمی نمک و فلفل سیاه و زردچوبه ریخته و مرغ را کاور کنید.

مرحله دوم: مزه دار کردن مرغ
حالا در یک قابلمه بزرگ پیاز را پوست بگیرید و بریزید و بعد سیر‌های ورقه شده را اضافه کنید و در ادامه مرغ را روی پیاز و سیر قرار دهید و روی مرغ آب لیموترش و زعفران بریزید و حالا شعله را روشن کنید و برای ۱۵ دقیقه با درب قابلمه بسته بگذارید تا پخته شود.

مرحله سوم: پخت مرغ بریان
حالا فر را با دمای ۲۰۰ درجه روشن کنید تا گرم شود مرغ را به همراه مواد داخل قابلمه داخل سینی فر بریزید و رب انار را که کمی با آب رقیق کردید روی مرغ بریزید و بالاترین دمای مخصوص فر خود بگذارید تا ۳۵ دقیقه مرغ طلایی و بریان شود.

مرحله چهارم: تهیه فسنجون با مرغ بریان
مرغ کبابی و بریان شده را از فر خارج کنید. حالا گردو‌های چرخ شده را داخل تابه بدون روغن ریخته و کمی تفت دهید تا بوی خامی گردو‌ها از بین برود و کمی رنگ آن تغییر کند سپس رب انار را اضافه کنید و بعد کمی تفت دهید و در ادامه دو لیوان آب و به همراه آب مرغ و کمی نمک و شکر بریزید حالا مرغ بریان را در خورشت فسنجان قرار دهید بگذارید تا فسنجان جا افتاده شود سپس به همراه پلو میل کنید. نوش جان


نکات کلیدی در تهیه فسنجون با مرغ بریان


وقتی مرغ را داخل فر قرار می‌دهید باید کاملا فر داغ باشد در واقع پخت مرغ در دو مرحله انجام می‌شود.‌
می‌توانید به دلخواه میزان رب انار را با شکر و ذائقه خود تنظیم کنید.
شما می‌توانید از هر روش دلخواه برای بریان کردن مرغ مانند تهیه مرغ نمکی استفاه کنید.
از سولاردم یا توستر نیز می‌توانید استفاده کنید.