دنیای خواص بادام هندی
بادام هندی چه خواصی دارد؟ بادام هندی درختی گرمسیری و همیشه سبز اسـت کـه دانهٔ بادام هندی و سیب بادام هندی را تولید می‌کند. این درخت میتواند تا 14 متر رشد پیدا کند. طبیعت بادام هندی گرم و خشک بوده اسـت. کاشو یا بادام هندی بـه دلیل طعم منحصر بـه فردش یکی از آجیل های‌ محبوب مردم کشور ما و دیگر کشورها اسـت. این آجیل بـه شکل لوبیا یا بهتر اسـت بگویم...

بادام هندی چه خواصی دارد؟

بادام هندی درختی گرمسیری و همیشه سبز اسـت کـه دانهٔ بادام هندی و سیب بادام هندی را تولید می‌کند. این درخت میتواند تا 14 متر رشد پیدا کند. طبیعت بادام هندی گرم و خشک بوده اسـت.

کاشو یا بادام هندی بـه دلیل طعم منحصر بـه فردش یکی از آجیل های‌ محبوب مردم کشور ما و دیگر کشورها اسـت.
این آجیل بـه شکل لوبیا یا بهتر اسـت بگویم کلیوی شکل می باشد کـه در پایین یا زیر میوه ی درختی کـه بلارد نام دارد، یافت می‌شود.

با این‌که بادام هندی متعلق بـه جنوب شرقی برزیل اسـت اما در میان مردم تمام جهان محبوب اسـت.
در قرن 16 میلادی، پرتغالی ها این دانه رابا خود بـه هند و برخی کشور های آفریقایی بردند.
امروزه کشور های هند، تانزانیا، موزامبیک، نیجریه و برزیل تولید کننده های‌ بزرگ کاشو هستند.
در برخی کشورها مانند برزیل و نیجریه از این دانه، کره ی نرم خوش مزه ای درست می‌کنند کـه بسیار مطبوع اسـت. این کره از چرخ کردن و فشرده شدن ان حاصل شود.

بادام هندی، نوعی مغز دانه اسـت کـه حاوی مس فراوان اسـت و پوسته ان زهر التهاب آور دارد و تماس ان با پوست باعث ناراحتی پوستی مانند سوزش و خارش میشود. بـه همین دلیل بادام هندی بدون پوست و خشک شده بـه بازار عرضه میشود.

1» بادام هندی کلسترول ندارد.
2» برای حفظ سلامت لثه و دندان مفید اسـت.
3» بادام هندی انرژی زاست.
4» حاوی چربی اشباع شده اسـت کـه برای سلامت قلبی عروقی مفید اسـت.
5» میزان بالای تری گلیسیرید را کـه با افزایش خطر بیماری قلبی ارتباط دارد، کاهش میدهد.
6» غنی از آنتی اکسیدان اسـت کـه در از بین بردن رادیکال های‌ آزاد موثر اسـت.
7» منیزیم بادام هندی در ترکیب با کلسیم ماهیچه ها و استخوان های‌ سالم بدن را محافظت می‌کند.
8» در ایجاد خواب منظم در زنان یائسه موثر اسـت.
9» دارای انرژی و فیبر غذایی بالایی اسـت. درصورت مصرف متعادل برای حفظ وزن مفید اسـت.
10» سرشار از مس اسـت و برای تولید انرژی و انعطاف پذیری بیشتر رگ های‌ خونی، استخوان ها و مفصل ها ضروری اسـت.
11» مصرف این گیاه بـه بدن کمک میکند تا جذب آهن بـه شکل بهتری صورت گیرد و باعث رشد استخوان و بافت پیوندی و تولید ملانین «رنگ دانه پوست و مو» میشود. از آنجا کـه در دمای اتاق سریع فاسد می‌شود، بهتر اسـت ان را در یخچال نگه داری کنید.

دیگر خواص بادام هندی

جلوگیری از سرطان ها
محافظت از قلب
کاهش فشار خون بالا
حفظ سلامت پوست و مو
حفظ سلامت استخوان ها
حفظ سلامتی مغز و اعصاب
پیشگیری از تولید سنگ صفرا
سرشار از آنتی اکسیدان ها
کمک بـه عملکرد هضم غذا
سرشار از ویتامین ها
حفظ سلامتی دندان ها و لثه ها
التیام فرآیند خواب


خواص بادام هندی برای کاهش وزن

بر خلاف باور عموم مردم کـه میگویند مصرف منظم بادام هندی موجب اضافه وزن و چاقی می‌شود، تحقیقات نشان داده اسـت کـه این تصورات غلط اسـت.

در واقع هرچند بادام هندی سرشار از چربی های‌ مفید و فیبر می باشد و هر 30 گرم ان حدود 160 کالری انرژی دارد ولی اگر در چهارچوب یک تغذیه متعادل و سالم مصرف شده ودر خوردن ان زیاده روی نشود بـه خوبی گرسنگی را برطرف کرده و بـه این ترتیب می‌تواند بـه کاهش وزن هم کمک کند.

در واقع زمانی کـه مقداری بادام هندی می‌خورید تا مدتی سیر می‌شوید و دیگر نیازی نیست بـه سمت مصرف مواد غذایی پرکالری بروید یا ریزه خوار بکنید.


خوردن بادام هندی در دوران بارداری

بادام هندی مغز گیاهی خوشمزه و پرطرفدار بوده، مصرف ان بـه عنوان تنقلات و میان وعده در میان مردم رایج اسـت و می‌توان ان را بـه آسانی از مغازه ها، فروشگاه ها و شیرینی فروشی ها تهیه نمود.

ارزش غذایی بالا و خواص بیشمار بادام هندی باعث شده اسـت، مصرف بادام هندی در دوران بارداری بـه عنوان یک قرص ویتامین طبیعی شناخته شود بـه طوری‌که، حدود 30 گرم بادام هندی حاوی بیش از 4 گرم پروتئین، 9 گرم کربوهیدرات و 13 گرم چربی سالم، انواع ویتامین ها و موادمعدنی مفید و لازم برای رشد جنین اسـت. بـه همین دلیل مصرف ان در طی بارداری بسیار مفید خواهد بود.

از جمله خواص بادام هندی در دوران بارداری عبارت اسـت از:

بادام هندی حاوی تمام ویتامین هایی اسـت کـه برای رشد جنین در طی بارداری لازم و ضروری خواهد بود.
از جمله فواید خوردن بادام هندی در بارداری، خاصیت ضد باکتریایی بادام هندی بوده کـه بـه مقابله با عفونت ها در طی دوران بارداری کمک می‌کند.

یکی از مهم ترین خواص بادام هندی در دوران بارداری، تامین انرژی مورد نیاز برای زنان در طول این دوران اسـت.
میزان بالای فیبر در بادام هندی، یبوست و اسهال در دوران بارداری کـه در بیشتر زنان باردار شایع اسـت، را کاهش می‌دهد.
یکی از موثرترین خواص بادام هندی در بارداری، توسعه و استحکام دندان ها و استخوان های‌ کودک اسـت کـه بـه دلیل میزان بالای کلسیم و منیزیم در بادام هندی می باشد.
بادام هندی غنی از منیزیم اسـت. این ماده معدنی ازبدن زنان باردار در برابر گرفتگی های‌ عضلانی، فشار خون بالا، دردهای عضلانی، سردرد و خستگی محافظت می‌کند ودر درمان میگرن موثر اسـت.
خوردن بادام هندی در بارداری بـه تامین انرژی و کالری مورد نیاز بدن دراین دوران کمک کرده، بدون این‌که باعث افزایش وزن بیش از اندازه زنان در دوران بارداری گردد.


نکات احتیاطی خوردن بادام هندی در بارداری

همانند سایر مواد غذایی و گیاهان دارویی، استفاده بیش از اندازه از هر ماده غذایی در دوران بارداری ممکن اسـت برای مادر و جنین خطرات و عوارضی را بـه همراه داشته باشد، لذا توصیه می‌شود در استفاده از انواع آجیل ها از جمله بادام هندی دراین دوران جانب اعتدال را رعایت نمود.

با توجه بـه این‌که بادام هندی سرشار از اگزالات بوده و تجمع اگزالات در بدن خود مانع جذب کلسیم خواهد شد، لذا زیاده روی در مصرف بادام هندی باعث کاهش جذب کلسیم شده و این کمبود کلسیم، مشکلاتی را برای مادر و کودک در آینده بـه وجود می آورد، همچنین بهتر اسـت زنان در دوران بارداری از مصرف بادام هندی بو داده و شور پرهیز کرده، ان را بـه صورت خام مصرف نمایند چرا کـه مصرف بالای نمک در بارداری باعث افزایش فشار خون مادر شده و خطرات بسیار و حتی خطر سقط جنین را بـه همراه خواهد داشت.

● توصیه ها
1ـ پوسته بادام هندی زهر التهاب آوری دارد کـه تماس ان با پوست باعث ناراحتی پوستی مانند سوزش و خارش میشود. بـه همین دلیل اسـت کـه همیشه بادام هندی بـه صورت پوست کنده و خشک شده بـه بازار عرضه می‌شود. بادام هندی خام را برای از بین بردن تمامی رزین های‌ سمی ان بو می‌دهند.

2ـ از مصرف بادام هندی شور بپرهیزید. دریافت فراوان سدیم «عنصرموثره نمک» می‌تواند میزان کلسیم بدن را کاهش داده و موجب پوکی استخوان شود. مغزهای شور برای بیماران کلیوی و افراد دارای فشار خون بالا و البته کودکان محدودیت مصرف دارد.

3ـ بادام هندی یکی از مغزهایی اسـت کـه در شرایط نامناسب ودر رطوبت بالا سریعا بـه توکسین های‌ خطرناکی آلوده میشود کـه مصرف مستمر ان میتواند احتمال ابتلا بـه سرطان کبد را افزایش دهد. بنابر این هنگام خرید این محصول، آنهایی را کـه بـه صورت بهداشتی بسته بندی و دارای مجوز بهداشت هستند انتخاب کنید و از خرید مغزهای فله ای کـه تاریخ مصرف معلومی ندارند ودر شرایط نامناسب محیطی نگه داری و عرضه میشوند اجتناب کنید. چروکیدگی، آفت زدگی و طعم و بوی نامطبوع ازجمله نشانه های‌ فساد این محصول اسـت.

4ـ بادام هندی را می‌توانید برای ماندگاری بیشتر در یخچال و فریزر نگه‌داری کنید.


مضرات بادام هندی

علیرغم خواص فراوان بادام هندی، این میوه حاوی مقادیر قابل توجهی از اگزالات بوده، زیادهروی در مصرف ان منجر بـه تجمع و کریستاله شدن این ماده در بدن ودر نتیجه ایجاد سنگ کلیه و سنگ کیسه صفرا میشود. بنابر این افرادی کـه مشکلات کلیوی درمان نشده دارند، یا این‌که کلیه ها و یا کیسه صفرای شان را در آوردهاند باید از مصرف ان پرهیز کنند، همچنین دریافت زیاد اگزالات ممکن اسـت موجب کاهش جذب کلسیم نیز بشود.

لازم بـه ذکر اسـت بروز واکنش های‌ آلرژیک مانند خارش، گرفتگی بینی، تورم لب ها و… از دیگر عوارضی اسـت کـه ممکن اسـت با خوردن بادام هندی در افراد حساس بـه وجود بیاید.