طرز تهیه سماق پلو مجلسی با گوشت قلقلی
طرز تهیه سماق پلو خوشمزه و مجلسی با گوشت چرخ کرده قلقلی

مواد لازم برای تهیه سماق پلو

برنج ۳ پیمانه

سماق ۵ ق غذا خوری پیاز ۱ عدد سیر ۲ حبه گوشت چرخ کرده ۳۵۰ گرم گوجه فرنگی ۲ عدد پودر سوخاری ۲ ق غذا خوری زعفران به مقدار لازم نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

مرحله اول : تهیه گوشت قلقلی

ابتدا پیاز را پوست کنده و رنده ریز می زنیم و آب اضافی آن را گرفته و داخل کاسه می ریزیم سپس گوشت چرخ کرده به همراه سیر رنده شده و ادویه ها را به همراه کمی سماق و پودرسوخاری و کمی زعفران اضافه می کنیم و شروع به ورز دادن می کنیم تا خوب مسنجم شود سپس به دلخواه از مقداری گوشت برداشته و گرد می کنیم و برای بیست دقیقه داخل یخچال می گذاریم تا خودش را گرفته و در حین سرخ شدن وا نرود.

مرحله دوم : سرخ کردن گوشت قلقلی

داخل تابه کوچک روغن ریخته تا داغ شود سپس گوشت قلقلی ها را خوب سرخ می کنیم و در حین سرخ کردن آنها را زیر و رو کرده تا برشته شوند.

مرحله سوم : دم گذاشتن سماق پلو

برنج را از قبل با مقداری نمک خیس کنید و وقتی نرم شد آبکش کنید (برای داشتن ته دیگ ته چین داخل یک کاسه یک تخم را شکسته و کمی زعفران و ۲ ق غذا خوری روغن و ۱/۲ پیمانه ماست شیرین ریخته و کمی از برنج را داخل موادمون می ریزیم) (اگر دوست نداشتید از ته دیگ سیب زمینی یا نان لواش نیز می توانید استفاده کنید) سپس کف قابلمه را روغن ریخته و برنج را اضافه می کنیم و با کفگیر منسجم می کنیم سپس از برنج سفیدمون می ریزیم و روش سماق می پاشیم و گوشت قلقلی های سرخ شده را وسط برنج قرار می دهیم و روش مابقی برنج را ریخته و دم می گذاریم و در انتهای پخت کمی کره روی سماق پلو می ریزیم و در ظرف سرو به همراه گوجه های کبابی میل کنید. نوش جان

نکات کلیدی در تهیه سماق پلو با گوشت

برای قرمز شدن رنگ برنج می توانید کمی آب لبو را هنگام پختن برنج بهش اضافه کنید.

می توانید گوشت قلقلی ها را در کنار برنج سرو کنید. اگر مواد گوشت قلقلی شل بود کمی آرد نخودچی اضافه کنید. میزان سماق بستگی به ذائقه شما دارد می توانید بیشتر بریزید.