آموزش طرز تهیه کیک زبرا یا راه راه خانگی با طعم دلچسب

در این نوشته از دلبرانه می خواهیم آموزش طرز تهیه کیک زبرا خوشمزه و با بافتی عالی خدمت شما ارائه...


در این نوشته از دلبرانه می خواهیم آموزش طرز تهیه کیک زبرا خوشمزه و با بافتی عالی خدمت شما ارائه نماییم.

اگر برای عصرانه یا دورهمی های خانوادگی می خواهید یک کیک خوشمزه با طعمی بی نظیر بپزید پیشنهاد ما کیک زبرا یا راه راه است.

در ادامه می توانید با ۳ دستور پخت متفاوت و نکات مهم برای خوشمزه تر شدن آن بیشتر آشنا شوید.

امیدواریم که مورد استفاده شما قرار گیرد …. با ما همراه باشید…

مواد لازم برای کیک زبرا

آرد سفید دو لیوان تخم مرغ ۴ عدد وانیل نوک قاشق چایخوری بکینگ پودر ۱ قاشق مربا خوری روغن مایع کمتر از یک لیوان شیر داغ کمتر از ۱ لیوان (اندازه یک بند انگشت خالی باشه) گلاب ۴ قاشق غذا خوری شکر یک و نیم لیوان مجدد دو قاشق غذاخوری آرد و دو قاشق غذاخوری پودر کاکائو

دستور تهیه کیک زبرا

ابتدا درون ظرف گود با ارتفاع بلند تخم مرغ و وانیل را با همزن دو دقیقه بزنید. بعد شکر را اضافه کنید و پنج دقیقه بزنید، سپس گلاب را با شیر داغ قاطی کنید و همینطور که همزن روشن است به مواد اضافه کنید و هم بزنید فقط یک دقیقه روغن را اضافه کنید هفت ثانیه هم بزنید و در آخر هم دو لیوان آرد را که با بکینگ پودر سه بار الک کردید طی سه مرحله هر مرحله هفت ثانیه با همزن هم بزنید.با قاشق کف مواد را هم بزنید تا مطمئن شویم مواد با هم مخلوط شدند.

حالا مواد را در دو ظرف جدا گانه نصف کنید.در یک ظرف دو قاشق غذاخوری آرد الک کرده ودر ظرف دیگر دو قاشق غذاخوری پودر کاکائو الک شده اضافه کنید و مخلوط کنید.حالا درون یک قابلمه دو لایه کاغذ روغنی بندازید یک ملاقه مواد ساده و یک ملاقه مواد کاکائویی بریزید به همین ترتیب ادامه دهید تا مواد تمام شود.

نوک چاقو را بگذارید در مرکز مواد و به سمت لبه قابلمه بکشید با فاصله پنج سانتیمتر اینکار را انجام دهید، حالا فاصله بینش را با چاقو از لبه قابلمه به سمت مرکز قابلمه بکشید. پس شد یباز از مرکز به سمت لبه قابلمه و یکبار از لبه قابلمه به سمت مرکز لطفا با سرعت عمل انجام دهید تا پف کیک نخوابد.

فر را یک ربع قبل میگذاریم گرم شود سپس کیک را به مدت چهل و پنج دقیقه با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد می گذاریم بپزد.

دستور شماره ۲

دستور پخت کیک راه راه مجلسی

مواد لازم:

تخم مرغ: ۴ عدد

شکر: یک و نیم تا دو پیمانه ( دیگه بستگی به ذائقه شما داره. یک و نیم باعث می شه یه کیک عصرانه با شیرینی متعادل داشته باشیم)

شیر: ۱ پیمانه

روغن مایع: ۱ پیمانه

وانیل: کمی

آرد: ۲ پیمانه و دو قاشق ( بعدا می گم این دو قاشق برای چیه.)

بکینگ پودر: ۱ قاشق چایخوری

پودر کاکائو: دو قاشق غذاخوری سرپر ( بسته به سلیقه و ذائقه شما می شه کم و زیادش کرد.

طرز تهیه پخت کیک راه راه

طبق معمول همیشه اول کار، فر رو روشن می کنیم (۱۸۰درجه) و می ذاریم واسه خودش داغ بشه. بعد می ریم سراغ درست کردن مایه کیک. اول تخم مرغها رو پودر قند رو با هم حسابی مخلوط می کنیم تا رنگش روشن بشه. اگه همزن باشه که چه بهتر. بعد شیر و روغن رو کم کم اضافه می کنیم تا حدی هم می زنیم که مخلوط بشن. حالا نوبت مواد خشکه. یعنی آرد و وانیل و بکینگ پودر. (فعلا سراغ کاکائو نمی ریم.) مواد خشک رو قبلا با هم مخلوط می کنیم (اون دو قاشق آرد رو کنار می ذاریم و مخلوط نمی کنیم.) و کم کم به مایه کیک اضافه می کنیم و به صورت دورانی هم می زنیم. زیاد هم نمی زنیم که این کار باعث می شه پف کیک بخوابه. تا اینجا مثل بقیه کیک هاست.

از اینجا به بعد ببینیم چی می شه که کیک، راه راه می شه:

مواد رو به دو قسمت تقسیم می کنیم و هر کدوم رو توی یه کاسه می ریزیم. اون دو قاشق کاکائو یادتونه؟ بهتره یادتون باشه! کاکائو رو به یکی از کاسه ها اضافه می کنیم و با مواد مخلوط می کنیم. برای اینکه توازن قوا (!) برقرار بشه، به اون یکی کاسه مون هم دو قاشق آرد اضافه می کنیم. توی هر کدوم از کاسه ها هم یکی یک ملاقه می ذاریم.

از اینجا به بعد باید خیلی سرعت عمل داشته باشیم. قالب کیک رو چرب می کنیم و شروع می کنیم:

اول از یکی از کاسه ها (مثلا مایه کاکائویی)، یک ملاقه مایه می ریزیم وسط قالب:

و بلافاصله از اون یکی کاسه یک ملاقه می ریزیم درست وسط قالبمون یعنی روی مایه قبلی. اینطوری:

بعدش این کار رو اینقدر تکرار می کنیم که همه مایه کیک به قالب منتقل بشه. یعنی هر ملاقه مایه که می خوایم بریزیم توی قالب، باید وسط ریخته بشه.

نکات مهم:

نکته ۱: قالب رو اصلا تکون نمی دیم چون شکل به هم می خوره.

حالا قالب رو توی فر داغ شده می ذاریم و درش رو می بندیم و تا نیم ساعت الی چهل دقیقه اصلا سراغش نمی ریم. بعد از نیم ساعت یه چنگال یا چوب کبریک وسط کیک فرو می کنیم. اگه نچسبید، یعنی کیک حاضره:

کیک که سرد شد، از قالب بیرون میاریم و با هرچی که دوست داریم نوش جان می کنیم:

نکته ۲: مایه ای که توسط ملاقه اول ریخته می شه، به آخرین لایه کیک تبدیل می شه. چون هی عقب و عقب تر می ره.

نکته ۳: شما می تونید بنا به سلیقه، نسبت مواد کاکائویی و کرمتون رو تغییر بدید. مثلا یک قاشق کاکائو به کاسه اول اضافه کنید و دو قاشق آرد به کاسه دوم. اینطوری مواد کاکائویی کمتری خواهید داشت در نتیجه غالب رنگ کیکتون، کرمی می شه. این دیگه دست خود شماست.

نکته ۴: من چون هم مجبور بودم سرعت عمل داشته باشم و هم اینکه عکس بگیرم، یکی دو جا دستم خط افتاد!!!

نکته ۵: شما می تونید با افزودن رنگهای مجاز خوراکی، کیک رنگی داشته باشید که در آینده ای نزدیک بهتون می گیم چه جوری!

نکته ۶: اسم دیگه این کیک، «زبرا کیک» (Zebra Cake) می باشد! زبرا یعنی گورخر!

دستور شماره ۳ :

طرز تهیه کیک دورنگ

آرد ۲ پیمانه

◀منظور همون آرد سه صفر یا آرد شیرینی پزی هست

بیکینگ پودر ۱ قاشق غذاخوری

تخم مرغ ۴ عدد

وانیل ۱/۴ قاشق چایخوری

شکر ۱ پیمانه

◀من ۳/۴ پیمانه ریختم

ماست یا شیر ۱ پیمانه

◀اگر بخواید کیک به صورت زبرا در بیاد بهتره از شیر استفاده کنید ولی اگه بخواید دولایه رو روی هم بریزید(مثل فیلم)بهتره از ماست استفاده کنید.

روغن ۱/۲ پیمانه

پودر کاکائو ۳ قاشق غذاخوری

آرد اضافی ۳ قاشق غذاخوری

حالا نحوه پختن این کیک حوشمزه

از یک ساعت قبل مواد را از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند.

ابتدا ۲ پیمانه آرد+بیکینگ پودر را مخلوط و ۳ بار الک کنید.

تخم مرغها+وانیل+شکر را ۷ دقیقه با دور تند همزن بزنید تا کاملا حجیم و روشن شوند.

سپس ماست یا شیر را اضافه کرده ۱ دقیقه هم بزنید.

در انتها روغن را افزوده و ۱ دقیقه دیگر هم بزنید.

آرد و بیکینگ پودر را در ۳ مرحله اضافه و به آرامی مخلوط کنید.

◀دقت کنید زیاد از حد هم نزنید چون مواد کیک قراره یکبار دیگه همزده بشه و اگه زیادی هم بزنید پف کیک کم و بافتش سفت میشه.

مواد کیک را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید.

به یک قسمت ۳ قاشق آرد و به قسمت دوم پودر کاکائو اضافه و آرام مخلوط کنید.

◀حتما با الک پودر کاکائو رو اضافه کنید.

قالب به قطر ۲۳ یا ۲۵ سانت را چرب و آرد پاشی کنید.

ابتدا مواد سفید را در قالب ریخته و روی آن را صاف کنید.

سپس کم کم مواد کاکائویی را روی مواد سفید بریزید و به آرامی صاف کنید.

قالب را در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۴۵ تا ۶۰ دقیقه یا تا زمانی که خلال دندان تمیز خارج شود قرار دهید.